ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Ηδύμελον και ΕΤ3 , αναζητώντας εναλλακτικά τηλεοπτικά προγράμματα, δημιoύργησαν ένα ψηφιδωτό από παρουσιάσεις Ιερών Μονών, σε ένα ταξίδι διαρκούς μυστηριακής αναζήτησης μέσα από την ειλικρινή διάθεση του φακού.

Τα Ιερά Μονοπάτια, μία αυτοτελής εβδομαδιαία τηλεοπτική σειρά της ΕΤ3, διερευνώντας τη μοναστική πολιτεία και την πνευματική της δράση, παρασύρουν στην εξερεύνηση του υπερβατικού και στην προσπάθεια προσέγγισης της πνευματικότητας.

Προσέχουν με την αφηγηματική ανάδειξη της οδοιπορίας, σέβονται την περιήγηση και την ξενάγηση ενώ αναφέρονται στα ιστορικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία. Παρουσιάζουν ιερά κειμήλια, μουσειακά εκθέματα, ήθη και έθιμα. Τέλος καταγράφουν πρόσωπα, εξιστορητικές εμπειρίες και βιωματικές αφηγήσεις.

Η παραγωγή είναι ένα ταξίδι στον Ορθόδοξο Μοναχισμό, μία περιπλάνηση σε κάθε μορφή της Βυζαντινής τέχνης, την παλαιολόγειο ζωγραφική, την αρχιτεκτονική, τα μοναδικά ψηφιδωτά. Τα “Ιερά Μονοπάτια”, υπό τους ήχους της Βυζαντινής μουσικής, τα διακονήματα των μοναχών, τα ησυχαστήρια, τα ασκηταριά, τα σήμαντρα, τα τάλαντα, συνθέτουν τον καμβά της αναζήτησης του Χριστού στους προαιώνιους δρόμους. Αψευδείς μάρτυρες σ’αυτή την αναζήτηση τα στοιχεία της παράδοσης, που διασώζονται στη σύγχρονη νεοελληνική πολιτισμική κληρονομιά.

Τα ιερά Μονοπάτια ήταν μια σειρά της ΕΤ3. Στην παραγωγή συμμετείχε η χορωδία Ηδύμελον, ενώ την εκτέλεση παραγωγής ανέλαβε η Αιγίς Φίλμ.