ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

.

Β' ΚΥΚΛΟΣ

Η ξεχωριστή σειρά ντοκιμαντέρ τα Ιερά Μονοπάτια, που αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό την προηγούμενη τηλεοπτική σαιζόν, είναι και πάλι κοντά μας με νέα επεισόδια!

Τα Ιερά Μονοπάτια, μία αυτοτελής εβδομαδιαία τηλεοπτική σειρά της ΕΤ3, διερευνώντας τη μοναστική πολιτεία και την πνευματική της δράση, παρασύρει στην εξερεύνηση του υπερβατικού και στην προσπάθεια προσέγγισης της πνευματικότητας.

Ένα ταξίδι στον Ορθόδοξο Μοναχισμό, μία περιπλάνηση σε κάθε μορφή της Βυζαντινής τέχνης, την αρχιτεκτονική, τα μοναδικά ψηφιδωτά, τις αγιογραφίες,  υπό τους ήχους της Βυζαντινής μουσικής, τα διακονήματα των μοναχών, τα ησυχαστήρια, τα ασκηταριά, τα σήμαντρα, τα τάλαντα, συνθέτουν τον καμβά της αναζήτησης του Χριστού στους προαιώνιους δρόμους.

Τα Ιερά Μονοπάτια προσέχουν με την αφηγηματική ανάδειξη της οδοιπορίας, σέβονται την περιήγηση και την ξενάγηση ενώ αναφέρονται στα ιστορικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία. Παρουσιάζουν ιερά κειμήλια, μουσειακά εκθέματα, ήθη και έθιμα.  Τέλος καταγράφουν πρόσωπα, εξιστορητικές εμπειρίες και βιωματικές αφηγήσεις.

Από την Κυριακή 14/12/08 στις 11:30, και κάθε Κυριακή προβλήθηκαν μόνο μέσα από την  συχνότητα  της ΕΤ3!

1η εκπομπή: "Ι. Μ. Στροφάδων & Αγ. Διονυσίου Ζακύνθου"

2η εκπομπή: "Μικρό Άγιο Όρος"

3η εκπομπή: "Ι.Μ. Παναγίας Πορταϊτισσας & Ι.Μ. Κοσμοσώτειρας"

4η εκπομπή: "Ι.Μ. Αγίου Χαραλάμπους & Ι.Μ. Κoιμήσεως της Θεοτόκου "

5η εκπομπή: "Ι.Μ. Σωτήρος"