ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

.

Γ' ΚΥΚΛΟΣ

Η ξεχωριστή σειρά ντοκιμαντέρ τα Ιερα Μονοπάτια, που αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό τις προηγούμενες τηλεοπτικές σαιζόν, είναι και πάλι κοντά μας με νέα επεισόδια!

Τα Ιερα Μονοπάτια, μία αυτοτελής εβδομαδιαία τηλεοπτική σειρά της ΕΤ 3, διερευνώντας τη μοναστική πολιτεία και την πνευματική της δράση, παρασύρει στην εξερεύνηση του υπερβατικού και στην προσπάθεια προσέγγισης της πνευματικότητας.

Ένα ταξίδι στον Ορθόδοξο Μοναχισμό, μία περιπλάνηση σε κάθε μορφή της Βυζαντινής τέχνης, την αρχιτεκτονική, τα μοναδικά ψηφιδωτά, τις αγιογραφίες,  υπό τους ήχους της Βυζαντινής μουσικής, τα διακονήματα των μοναχών, τα ησυχαστήρια, τα ασκηταριά, τα σήμαντρα, τα τάλαντα, συνθέτουν τον καμβά της αναζήτησης του Χριστού στους προαιώνιους δρόμους.

Τα Ιερά Μονοπάτια προσέχουν με την αφηγηματική ανάδειξη της οδοιπορίας, σέβονται την περιήγηση και την ξενάγηση ενώ αναφέρονται στα ιστορικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία. Παρουσιάζουν ιερά κειμήλια, μουσειακά εκθέματα, ήθη και έθιμα.Τέλος καταγράφουν πρόσωπα, εξιστορητικές εμπειρίες και βιωματικές αφηγήσεις.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να μας ακολουθήσετε στο ταξίδι αυτό, στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Από την Κυριακή 11/10/09 στις 10:30, και κάθε Κυριακή προβλήθηκαν μόνο μέσα από την συχνότητα  της ΕΤ3!

1η εκπομπή: "Ασκηταριά των Πρεσπών"

2η εκπομπή: "Ιστορικά μοναστήρια της Σκοπέλου"

3η εκπομπή: "Ι.Μ. Ευαγελίστριας Σκιάθου"

4η εκπομπή: "Μόσχα"

5η εκπομπή: "Αγραφα – Μονή Σπηλιάς"

6η εκπομπή: “'Αγραφα – Ιερά Μονή Πέτρας”

7η εκπομπή: “ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ”

8η εκπομπή: “ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΣΠΑΡΤΗΣ”

9η εκπομπή: "ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ"

10η εκπομπή: "ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ"